מה זה תקשורת לוויינית וכיצד היא פועלת בישראל?
תקשורת לוויינית היא תקשורת המבוצעת לא באמצעות קווי תקשורת פיזיים, ולא באמצעות טווח תקשורת סלולרי, אלא באמצעות לוויינים.
כיום, עם כמות לווייני התקשורת המקיפים את כדור הארץ, ישנו כיסוי מלא של התקשורת הלוויינית בכל פינה בכדור הארץ ובכל רגע נתון.
משמעות הדבר היא שבאמצעות מכשיר התומך בתקשורת לוויינים, ניתן להקים קו תקשורת ולשוחח בטלפון בכל רגע נתון ומכל מקום, ללא בעיות קליטה שלעיתים מוכרות לנו מהמערכת הסלולרית.
כדי לקיים תקשורת לוויינית, יש צורך במכשירים התומכים בתקשורת זו. מכשירים אלה יודעים ליצור קשר עם לווייני התקשורת המרחפים בחלל, דרכם מתבצע החיבור למערכות תקשורת אחרות בקצה השני.
כמו כן, תקשורת לוויינית חייבת להתבצע ממרחב פתוח, בו קיים קו ישיר בין המכשיר הלווייני ובין הלוויין בחלל.
שירותי התקשורת לוויינית בישראל, מסופקים על ידי חברות ייעודיות בלבד. חברות אלה מספקות גם את המכשירים שכוללים מכשיר טלפון לווייני, מודם אינטרנט לווייני, נקודת גישה לוויינית, צלחות קליטה לוויינית, מודם לווייני לרכב וכדומה.
לאחר הרשמה כמנוי לתקשורת לווייני, מוזנות ההגדרות הנדרשות במכשיר הנמסר ללקוח, ומאותו הרגע יכול הלקוח לבצע שיחות דרך הטלפון ובאמצעות תקשורת לוויינית, על פי הסכמים שמקיימת ספקית השירות עם החברות שמחזיקות בבעלותן את לווייני התקשורת בחלל.
עלות השימוש בתקשורת הלוויינית היא גבוהה יותר משמעותית מאשר כל סוגי התקשורת האחרים, ולכן משמשת תקשורת זו בעיקר לצרכים מיוחדים של כוחות או אנשים באזורים מבודדים ללא קליטה קווית או סלולרית.
לקריאה על לוויני תקשורת, הקליקו כאן
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו